top of page

vr 29 jun

|

Paardenpension Buitenkans B.V.

Lezing Zadellogica voor Professionals

Speciaal voor professionals in de paardenwereld geeft Raisa Fleisher van Zadel-logisch ee gratis lezing over Zadellogica. Zadellogica gaat over het effect van het zadel op spieren, botten, weefsel en de beweging van het paard.

Registration is Closed
See other events
Lezing Zadellogica voor Professionals
Lezing Zadellogica voor Professionals

Tijd en locatie

29 jun 2018, 11:00 – 14:00

Paardenpension Buitenkans B.V., Meervelderweg 72, 3888 NK Uddel, Netherlands

Over het evenement

Als vakspecialisten in de paardenbranche hebben we allemaal het beste met paarden voor. Een juiste houding, een goed herstel van letsel, de juiste medicatie. Bij het werken met paarden is kennis van een gezond zadel belangrijk. Het zadel heeft immers effect op de vrijheid van beweging van het paard en daarmee met alle facetten van zijn gezondheid. Deze lezing is dan ook speciaal voor professionals, zoals therapeuten, trainers, dierenartsen, enz. Raisa Fleisher van Zadel-logisch vertelt over de logica van een gezond zadel. Ze gaat in op de anatomie en biomechanica van het paard en wat effect van het zadel hierop is. Want een niet goed passend zadel kan veel problemen geven. En kan alle inspanningen van jou als expert weer teniet doen. Aan de hand van voorbeelden maakt zadelmaakster Raisa de lastige theorie tot een logisch verhaal. Er zal voldoende ruimte zijn voor vragen en voorbeelden uit de praktijk. Zadel-logica dus.

Raisa Fleisher combineert het vakmanschap van zadelmaker met een holistische visie op de gezondheid en het welzijn van het paard. In de ontwerpen van de zadels van Zadel-logisch en in de methode van passen wordt de kennis over de anatomie van het paard gecombineerd met de biomechanica. Met als resultaat een zadel waaronder het paard vrij, comfortabel en pijnvrij kan bewegen.

Raisa is ervan overtuigd dat met de juiste kennis over het paardenlichaam en over het effect van zadels veel leed bij paarden voorkomen kan worden. Door deze kennis te delen met professionals in de paardenbranche streeft ze ernaar zoveel mogelijk paarden pijnvrij onder het zadel te laten rijden.

Mochten deelnemers na de lezing h interessant vinden om een rondleiding van de locatie Paarden Pension Buitenkans te krijgen, vermeld dit bij jouw aanmelding.

Mocht je niet uitgenodigd zijn, maar lijkt het jou als paardenprofessional leuk om deel te nemen aan deze gratis lezing, laat het ons weten!

Deel dit evenement

bottom of page