equine visions paarden paddock paradise paardvriendelijke huisvesting

HUISVESTING


Maak gebruik van wat je hebt en doe wat je kunt

Voor zowel bedrijven als particulieren is het mogelijk om advies bij ons te vragen omtrent paardvriendelijke huisvesting. Elk project is uniek en wij werken graag met wat de locatie al te bieden heeft. Wij houden rekening met bestaande gebouwen, bestemmingsplannen van de gemeentes en de algemene indeling van het erf.
Geen project is te klein of te groot voor ons. Je kan ons raadplegen gewoon om op locatie samen te kijken wat mogelijk is. Wij kunnen ook voor jou 3D tekeningen maken en/of bestemmingsplannen nagaan (indien nodig contact met de gemeente hebben). Ook is het altijd mogelijk om een inschatting van de kosten te vragen en/of een offerte te laten maken bij bedrijven waar wij mee samenwerken. Indien gewenst nemen wij ook de leiding over een project en zorgen wij dat het uitgevoerd wordt zoals u dat wilt.

 

WE ZIJN GESPECIALISEERD IN DE VOLGENDE TYPE HUISVESTING:

equine visions paarden paddock paradise paardvriendelijke huisvesting

GROEPSHUISVESTING: ‘Huisvesting in Beweging’

Twee of meer paarden die altijd samen staan valt voor ons onder groepshuisvesting. Tegenwoordig zijn er zoveel termen en verschillende soorten groepshuisvestingen en allemaal regels waar je aan behoort te voldoen om een bepaalde type huisvesting te hebben (bijvoorbeeld paddock paradise, hit actief). Hoewel wij ons uiteraard aan minimum welzijnsnormen houden, hebben wij geen vaste regels. Wij hebben gemerkt dat het perceel en de al bestaande elementen (gebouwen, oppervlakte, landschap, begroeiing) leidend zijn voor het uiteindelijke resultaat. Het maakt ons dan ook niet uit of er wel een track is of een voerstation zolang de paarden een vrije keuze hebben en de beweging gestimuleerd wordt. Daarom noemen wij het 'huisvesting in beweging'.
Een mooi voorbeeld is Paarden Pension Buitenkans. Zij hebben zowel een grote kudde van 15 paarden als verschillende kleinere groepjes tussen de 2 en 5 paarden.

equine visions paarden paddock paradise paardvriendelijke huisvesting

INDIVIDUELE HUISVESTING

Hoewel wij altijd paardeneigenaren zullen blijven adviseren om paarden zoveel mogelijk een sociaal leven te geven, kunnen wij ons voorstellen dat er paarden zijn die een deel van de tijd apart moeten staan (verschillende voerbehoeftes of rust). De minimumnorm van 16m2 per paard vinden wij te klein en wij willen dat paarden altijd een vrije keus hebben (binnen of buiten staan, lopen of stil staan). Van een lege schuur tot bestaande stallen kijken wij graag met je mee hoe het mogelijk is om individuele uitloopstallen te creëren voor de paarden.

IMG_6626.JPG

HENGSTEN HUISVESTING

Hoewel vele hengsten momenteel geen sociaal contact hebben, geloven wij dat het mogelijk is om hengsten sociaal te huisvesten. Het (sociaal) huisvesten van hengsten luistert wel een stuk nauwer dan andere paarden en niet elke stal zal hier geschikt voor zijn. Vooral omdat vele hengsten (jaren) alleen staan, is het belangrijk om ze eerst weer te socialiseren voordat je ze bij andere paarden zet (zie socialisering). Ook dient de stal geschikt te zijn qua inrichting voor hengsten (denk o.a. aan niet te veel wisselingen van paarden en huisvest geen merries vlak ernaast).
Aangezien er een te groot tekort is aan paardvriendelijke hengstenhuisvesting, helpen wij graag stallen die het willen wagen om een overstap te maken. Wij komen graag gratis langs voor een kennismaking en om de mogelijkheden te bespreken.