top of page
hengst paarden socialisatie paddock paradise paardvriendelijke huisvesting

SOCIALISATIE


Geboren om samen te zijn

Veel paarden in Nederland zijn gewend om hun eerste levensjaren met leeftijdsgenoten in opfok te leven en daarna (deels) op stal te staan. Wij hebben gemerkt dat o.a. hierdoor de sociale vaardigheden vaak te lijden hebben gehad. In kuddes kunnen paarden onderling behoorlijk met elkaar op de vuist gaan. Dit is niet alleen vervelend voor de paarden maar ook de paardeneigenaren en hun portemonnee (dierenarts). Een goed introductiebeleid lijkt volgens ons te helpen: voorkomen is beter dan genezen.
Het is altijd belangrijk om te zorgen dat nieuwe paarden goed geïntroduceerd worden in een bestaande groep. Wil je weten hoe bij jou de paarden het beste kunnen worden geïntroduceerd of mocht het toch na de introductie onverhoopt niet goed gaan, dan kun je altijd contact met mij opnemen.

hengst paarden socialisatie paddock paradise paardvriendelijke huisvesting

HENGSTEN

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van het (re)socialiseren van hengsten en wil ik graag andere paarden hiermee helpen. Wil jij ook graag dat jouw paard sociaal contact of zelfs een sociaal leven heeft maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik help je graag!

Afhankelijk van je stalbeleid kan het mogelijk zijn om je paard te helpen waar hij gehuisvest is. In andere situaties is het ook mogelijk om je paard enkele maanden door ons te laten begeleiden op Paarden Pension Buitenkans

bottom of page