top of page
hengst paarden socialisatie paddock paradise paardvriendelijke huisvesting

SOCIALISATIE


Geboren om samen te zijn

Veel paarden in Nederland zijn gewend om hun eerste levensjaren door te brengen in opfok met leeftijdsgenoten, gevolgd door (gedeeltelijke) stalhuisvesting. Uit onze ervaring is gebleken dat dit soms negatieve invloed kan hebben op hun sociale vaardigheden. In kuddes kunnen paarden onderling soms conflicten ervaren. Deze conflicten zijn niet alleen onaangenaam voor de paarden zelf, maar kunnen ook belastend zijn voor paardeneigenaren en hun financiën, denk aan dierenartskosten. Wij zijn van mening dat een doordacht introductiebeleid essentieel is: voorkomen is immers beter dan genezen.

Het is altijd van groot belang om ervoor te zorgen dat nieuwe paarden op een juiste manier worden geïntroduceerd in een bestaande groep. Mocht je willen weten hoe dit het beste aangepakt kan worden voor jouw situatie, of mocht het onverhoopt toch niet soepel verlopen tijdens of na de introductie, dan sta ik altijd klaar om te helpen. Voel je vrij om contact met mij op te nemen voor advies en ondersteuning. Samen kunnen we werken aan het creëren van harmonieuze kudde-interacties en het welzijn van de paarden bevorderen.

IMG_5965.JPG

HENGSTEN
 

In de afgelopen jaren heb ik aanzienlijke expertise vergaard in het domein van het (re)socialiseren van hengsten, en ik ben vastbesloten om andere paardeneigenaren hierbij bij te staan. Verlang je ernaar dat jouw paard sociaal contact ervaart, of zelfs een volwaardig sociaal leven leidt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Je staat er niet alleen voor, want ik ben hier om te helpen!

Afhankelijk van jouw stalbeleid is het wellicht mogelijk om jouw paard te begeleiden en te ondersteunen terwijl het op zijn huidige locatie verblijft. In andere situaties kan het juist een optie zijn om jouw paard gedurende enkele maanden onder mijn begeleiding te plaatsen op Paarden Pension Buitenkans. Hier krijgt het de kans om te groeien en te gedijen in een sociaal stimulerende omgeving.

bottom of page