top of page

Paardenrevalidatie en Welzijn vanuit het paard

Bijgewerkt op: 25 aug. 2023Bij Equine Visions ben ik toegewijd aan het welzijn van paarden. Met meer dan 10 jaar ervaring met Paarden Pension Buitenkans, heb ik nu ook jaren ervaring in het veld van revalidatie. Ik heb mij gespecialiseerd in het helpen van paarden met diverse uitdagingen, variërend van fysieke (onoplosbare) ongemakken tot complexe gedragsproblemen.


De Kracht van Begrip en Samenwerking

Mijn benadering is gebaseerd op de overtuiging dat paarden het beste kunnen genezen en gedijen wanneer ze worden begrepen en ondersteund op een manier die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke behoeften ligt. Ik kijk verder dan de problemen en streven ernaar om de kern van elk individueel geval te begrijpen.

Een Persoonlijke Benadering voor Elk Paard

Mijn unieke aanpak omvat het bieden van keuzes aan het paard en intensieve observatie. Ik geloof dat paarden altijd signalen uitzenden over wat ze nodig hebben. Door te luisteren en te faciliteren, kunnen we effectieve revalidatie en gedragsaanpassingen realiseren op een zo paardvriendelijk mogelijke manier. Omdat het paard het betrokken wordt bij dit proces en zelf grotendeels zijn keuzes maakt, zal het ook langer effect hebben.

Onze op maat gemaakte huisvestingsopties omvatten altijd de basisbehoeften Vanuit het Paard en voeding aangepast op het individu. We passen ons aan bij de behoeften van elk paard, ongeacht of het nu gaat om herstel na operaties, problemen met kolieken, hoef/spier-bevangenheid, obesitas, gedragsproblemen of andere uitdagingen. Ik werk naar een gezond paard die uiteindelijk meer aan kan, beter communiceert en oplossingsgerichter wordt waardoor hij ook beter zal om kunnen gaan met veranderingen.


Voeding als Sleutelcomponent

Naast observatie is voeding een sleutelcomponent van mijn programma. We bieden onbeperkt ruwvoer en passen het hoeveel van wat aan op basis van individuele behoeften. Bovendien mogen onze paarden hun eigen selectie maken uit meer dan 60 soorten kruiden, noten en zaden. Dit niet alleen om hun fysieke welzijn te ondersteunen, maar ook om ons waardevolle inzichten te geven over hun gezondheid en gemoedstoestand.


Streven naar Gelukkige Combinaties

Bij Equine Visions is mijn uiteindelijke doel niet alleen het herstellen van paarden, maar het creëren van gelukkige combinaties van paarden en eigenaren. Ik geloof dat wanneer paard en eigenaar samenwerken en genieten van een hechte relatie, dit een positieve impact heeft op beide. Het zien van paarden en hun eigenaren die samen genieten van activiteiten en avonturen is voor mij een van de meest bevredigende resultaten van mijn werk.

Samenwerken aan een Sterke Band tussen Paard en Eigenaar

Ik erken dat de band tussen een paard en zijn eigenaar van onschatbare waarde is. Een sterke, gezonde relatie vormt een van de basis voor het welzijn van het paard. Ik benadruk het belang van communicatie, begrip en vertrouwen tussen paard en eigenaar. Een gelukkig paard is vaak het resultaat van een eigenaar die zich inzet voor begrip en samenwerking.


Eigenaren als Onderdeel van het Revalidatieproces

Bij ons draait het niet alleen om het helpen van het paard, maar ook om het betrekken van de eigenaar bij het proces. Ik geloof dat eigenaren actieve deelnemers moeten zijn in het revalidatieproces van hun paard. Afhankelijk van de situatie kan dit betekenen dat eigenaren vanaf het begin betrokken worden. Dit stelt hen in staat om te begrijpen welke stappen worden genomen en waarom, en hoe ze zelf in de toekomst kunnen bijdragen aan het welzijn van hun paard.


Van Problemen naar Voldoening

Bij Equine Visions gaan we verder dan traditionele methoden en is het paard altijd leidend. We zijn trots op ons succes in het helpen van medisch uitbehandelde paarden en paarden met heftige en gevaarlijke gedragsproblemen. Onze toewijding aan individuele aandacht en holistische zorg onderscheidt ons in het veld van paardenrevalidatie.


Samen op Weg naar een Gezonde Toekomst voor Jouw Paard

Bij Equine Visions geloven we in de kracht van begrip, samenwerking en toewijding als het gaat om het welzijn van je paard. Als jij klaar bent om je paard een nieuwe weg in te slaan naar gezondheid, geluk en harmonie, staan wij voor je klaar om jullie te begeleiden. Afhankelijk van de ernst van het probleem kunnen wij de begeleiding doen online of op jouw locatie. Voor erg uitdagende gevallen of waar de huisvesting die toereikend is het mogelijk om weken of enkele maanden je paard bij ons op locatie te brengen.


Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie, vragen of om een gesprek te starten over de behoeften van jou en je paard.


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page